ראשי    אודות      תקנון      מעקב הזמנות      צור קשר משלוחים חינם בקנייה מעל 299 ₪
לייעוץ חינם והזמנות חייגו:
09-9516035

סוגי אטריות נודלס - מדריך סוגים של אטריות והמלצות

העדות העתיקה ביותר לאטריות היא מלפני 4,000 שנה בסין, ארכיאולוגים מצאו בשנת 2005 קערת חרס ובה שאריות של אטריות. אטריות הן מוצר בסיסי בעשרות מטבחים שונים ברחבי העולם - מאכלים רבים מהמזרח הרחוק מבוססים על סוגים שונים של אטריות עם תוספות מגוונות (בשר, ירקות, דגים, פירות ים ועוד). אטריות עשויות ברוב המקרים מבצק שלא עבר התפחה אך עובר תהליך של מתיחתו או רידודו ולאחר מכן חיתוך לצורות שונות. חלק מהאטריות עוברות תהליך ייבוש ויש כאלו המבושלות טריות. בדרך כלל האטריות עוברות תהליך בישול לפני אכילתן.
 

אטריות (נודלס) מגיעות במגוון עצום של חומרי גלם, מרקמים, צורות ואפילו צבעים, הן מהירות ונוחות לבישול ולכן ניתן למצוא אותן כמעט בכל מטבח ברחבי העולם. ננסה לתת לכם לטעום ולהבין קצת יותר מה זה נודלס, ממה עשוי נודלס, ואיזה סוג של אטריות מתאים לכל תבשיל במטבח האסייתי:

  • אטריות אודון - מקורן במטבח היפני והן מבוססות על קמח חיטה, הן עבות מאוד ובעלות צורה עגולה. יש להן צבע לבן בהיר, מרקם רך וטעם ניטרלי. בדרך כלל אטריות אודון מוגשות במרקים או כבסיס למנות מוקפצות.
  • אטריות ראמן – אטריות המשמשות למרקים ולמוקפצים. אטריות ראמן ארוכות ודקות יותר מאטריות אודון. אחד המרקים האהובים ביותר ביפן הוא מרק ראמן – ככל שאתם עושים רעש חזק יותר בזמן שתיית המרק, הדבר מעיד על כך שאתם נהנים יותר.
  • אטריות סומן – אלו הן אטריות עשויות מקמח חיטה והן דקות מאוד (בקוטר של פחות מ1. מ"מ), קצרות, בעלות צבע בהיר ומרקם רך. אטריות אלו נפוצות במטבחים במזרח אסיה (יפן ודרום קוריאה),אטריות סומן מוגשות בדרך כלל קרות וניתן גם להשתמש בהן כתוספת לסלטים או להגיש אותן בתוך מרק חם.
  • אטריות סובה – אטריות יפניות המבוססות על קמח חיטה וקמח כוסמת המעניק להן את צבען החום וטעם מעט אגוזי. אטריות סובה משמשות למרקים, מוקפצים וסלטים קרים.
  • אטריות אורז – צבען של אטריות אלו הוא לבן/שקוף והן מיוצרות מקמח אורז. אטריות אורז שכיחות מאוד במטבחים של דרום מזרח אסיה (תאילנד, וייטנאם, סין, מלזיה, קמבודיה ועוד). אטריות אורז ניתן למצוא במגוון עצום של צורות – רחבות, צרות, עגולות, ריבועיות ועוד. בדרך כלל אטריות אורז אינן מכילות גלוטן ולכן הן משמשות לאנשים הרגישים או נמנעים מגלוטן.
  • אטריות שעועית – אז ממה עשויות אטריות שעועית? קיים מגוון רחב של אטריות המבוססות על עמילן שעועית  - אטריות אלה נקראות גם אטריות זכוכית או גלאס נודלס, בגלל צבען השקוף והמראה הזכוכיתי. אטריות אלו משמשות למגוון עצום של מאכלים בכל רחבי המזרח הרחוק וניתן להוסיף אותן למאכלים רבים: עוף, בשר, טופו, מוקפצים ולסלטים קרים.
  • סקיני פסטה – אטריות בריאות המבוססות על עמילן קונג'אק אינן בהן כלל שומן ו0.5 גרם פחמימה ל100 גרם. תחליף מעולה לאטריות שעועית מכיוון שהן מזכירות אותן בטעם. סקיני פסטה היא בעלת ערך גליקמי נמוך מאוד ולפיכך היא מהווה תחליף מעולה לתפוחי אדמה, ונודלס "רגילים". פסטה סקיני אינה מכילה גלוטן ולכן מתאימה גם לנמנעים או רגישים לגלוטן.
  • אטריות ביצים – אטריות ששכיחות מאוד במטבח הסיני וברחבי מזרח אסיה. הן בדרך כלל עשויות מתערובת של ביצים וקמח חיטה. אטריות ביצים מגיעות במגוון רחב מאוד של צורות: אטריות ביצים עגולות, רחבות, דקות, שטוחות ועוד. הן משמשות כתוספת נפלאה למוקפצים ומרק.
  • אטריות בתוספת טעמים של ירקות - אטריות על מבוססות על קמח חיטה שהוסיפו להן בתהליך הייצור אבקת ירקות שיובשו (תרד, עגבניות, גזר, דלעת, ועוד) על מנת לתת לאטריות טעם וצבע ייחודיים.
     

"טבע מן העולם" היא חנות ייחודית המשלבת בין שני עולמות – המזרח הרחוק והמזון הטבעי. בחנות ניתן למצוא מגוון עצום של סוגי מזון מכל רחבי המזרח הרחוק – יפן, סין, הודו, פיליפינים תאילנד ועוד.

אם אתם מעוניינים לקבל אינפורמציה נוספת על סוגי אטריות, אתם מוזמנים להתקשר אלינו בטלפון:  099516035, בכתובת אימייל: [email protected] או צרו קשר כאן.

סוגי אטריות נודלס - מדריך סוגים של אטריות והמלצות

העדות העתיקה ביותר לאטריות היא מלפני 4,000 שנה בסין, ארכיאולוגים מצאו בשנת 2005 קערת חרס ובה שאריות של אטריות. אטריות הן מוצר בסיסי בעשרות מטבחים שונים ברחבי העולם - מאכלים רבים מהמזרח הרחוק מבוססים על סוגים שונים של אטריות עם תוספות מגוונות (בשר, ירקות, דגים, פירות ים ועוד). אטריות עשויות ברוב המקרים מבצק שלא עבר התפחה אך עובר תהליך של מתיחתו או רידודו ולאחר מכן חיתוך לצורות שונות. חלק מהאטריות עוברות תהליך ייבוש ויש כאלו המבושלות טריות. בדרך כלל האטריות עוברות תהליך בישול לפני אכילתן.
 

אטריות (נודלס) מגיעות במגוון עצום של חומרי גלם, מרקמים, צורות ואפילו צבעים, הן מהירות ונוחות לבישול ולכן ניתן למצוא אותן כמעט בכל מטבח ברחבי העולם. ננסה לתת לכם לטעום ולהבין קצת יותר מה זה נודלס, ממה עשוי נודלס, ואיזה סוג של אטריות מתאים לכל תבשיל במטבח האסייתי:

  • אטריות אודון - מקורן במטבח היפני והן מבוססות על קמח חיטה, הן עבות מאוד ובעלות צורה עגולה. יש להן צבע לבן בהיר, מרקם רך וטעם ניטרלי. בדרך כלל אטריות אודון מוגשות במרקים או כבסיס למנות מוקפצות.
  • אטריות ראמן – אטריות המשמשות למרקים ולמוקפצים. אטריות ראמן ארוכות ודקות יותר מאטריות אודון. אחד המרקים האהובים ביותר ביפן הוא מרק ראמן – ככל שאתם עושים רעש חזק יותר בזמן שתיית המרק, הדבר מעיד על כך שאתם נהנים יותר.
  • אטריות סומן – אלו הן אטריות עשויות מקמח חיטה והן דקות מאוד (בקוטר של פחות מ1. מ"מ), קצרות, בעלות צבע בהיר ומרקם רך. אטריות אלו נפוצות במטבחים במזרח אסיה (יפן ודרום קוריאה),אטריות סומן מוגשות בדרך כלל קרות וניתן גם להשתמש בהן כתוספת לסלטים או להגיש אותן בתוך מרק חם.
  • אטריות סובה – אטריות יפניות המבוססות על קמח חיטה וקמח כוסמת המעניק להן את צבען החום וטעם מעט אגוזי. אטריות סובה משמשות למרקים, מוקפצים וסלטים קרים.
  • אטריות אורז – צבען של אטריות אלו הוא לבן/שקוף והן מיוצרות מקמח אורז. אטריות אורז שכיחות מאוד במטבחים של דרום מזרח אסיה (תאילנד, וייטנאם, סין, מלזיה, קמבודיה ועוד). אטריות אורז ניתן למצוא במגוון עצום של צורות – רחבות, צרות, עגולות, ריבועיות ועוד. בדרך כלל אטריות אורז אינן מכילות גלוטן ולכן הן משמשות לאנשים הרגישים או נמנעים מגלוטן.
  • אטריות שעועית – אז ממה עשויות אטריות שעועית? קיים מגוון רחב של אטריות המבוססות על עמילן שעועית  - אטריות אלה נקראות גם אטריות זכוכית או גלאס נודלס, בגלל צבען השקוף והמראה הזכוכיתי. אטריות אלו משמשות למגוון עצום של מאכלים בכל רחבי המזרח הרחוק וניתן להוסיף אותן למאכלים רבים: עוף, בשר, טופו, מוקפצים ולסלטים קרים.
  • סקיני פסטה – אטריות בריאות המבוססות על עמילן קונג'אק אינן בהן כלל שומן ו0.5 גרם פחמימה ל100 גרם. תחליף מעולה לאטריות שעועית מכיוון שהן מזכירות אותן בטעם. סקיני פסטה היא בעלת ערך גליקמי נמוך מאוד ולפיכך היא מהווה תחליף מעולה לתפוחי אדמה, ונודלס "רגילים". פסטה סקיני אינה מכילה גלוטן ולכן מתאימה גם לנמנעים או רגישים לגלוטן.
  • אטריות ביצים – אטריות ששכיחות מאוד במטבח הסיני וברחבי מזרח אסיה. הן בדרך כלל עשויות מתערובת של ביצים וקמח חיטה. אטריות ביצים מגיעות במגוון רחב מאוד של צורות: אטריות ביצים עגולות, רחבות, דקות, שטוחות ועוד. הן משמשות כתוספת נפלאה למוקפצים ומרק.
  • אטריות בתוספת טעמים של ירקות - אטריות על מבוססות על קמח חיטה שהוסיפו להן בתהליך הייצור אבקת ירקות שיובשו (תרד, עגבניות, גזר, דלעת, ועוד) על מנת לתת לאטריות טעם וצבע ייחודיים.
     

"טבע מן העולם" היא חנות ייחודית המשלבת בין שני עולמות – המזרח הרחוק והמזון הטבעי. בחנות ניתן למצוא מגוון עצום של סוגי מזון מכל רחבי המזרח הרחוק – יפן, סין, הודו, פיליפינים תאילנד ועוד.

אם אתם מעוניינים לקבל אינפורמציה נוספת על סוגי אטריות, אתם מוזמנים להתקשר אלינו בטלפון:  099516035, בכתובת אימייל: [email protected] או צרו קשר כאן.

יש לך שאלה? בוא נשוחח ב-WhatsApp