שומשום שחור קלוי
Roasted Black Sesame Seeds
השומשום השחור הקלוי הוא תוספת טעימה ומזינה למגוון רחב של מאכלים.
טעמו העשיר והאגוזי, יחד עם המרקם הקריספי שלו, הופכים אותו לפופולרי במטבחים רבים בעולם, במיוחד במטבח האסייתי.
שימושים
- סושי: הוא משמש כציפוי קראנצ'י לרולים שונים, ומעניק להם מראה אטרקטיבי וטעם עשיר
- סלטים: השומשום השחור מוסיף טעם אגוזי ומרקם מעניין לסלטים, ומעשיר אותם בחלבון ונוגדי חמצון
- מאפים: הוא משמש כזרע לפיזור על לחם, עוגיות ומאפים אחרים, ומעניק להם טעם עשיר ומרקם נהדר
- תבשילים: ניתן להוסיף שומשום שחור לתבשילים שונים, כמו אורז, אטריות ובשר, כדי להעשיר את הטעם והמרקם
- מטבלים: הוא משמש להכנת מטבלים שונים, כמו טחינה, ומעניק להם טעם עשיר וארומטי
- קינוחים: ניתן להוסיף שומשום שחור לקינוחים, כמו גלידה, מוסים ועוגות, כדי להוסיף להם טעם מעניין ומרקם נהדר
יתרונות תזונתיים
מקור טוב לחלבון: השומשום השחור מכיל כמות משמעותית של חלבון, החיונית לבניית תאים ותיקון רקמות
עשיר במינרלים: הוא מכיל מגוון רחב של מינרלים חשובים, כמו סידן, ברזל ומגנזיום, התורמים לבריאות העצמות, הדם והשרירים
נוגדי חמצון: השומשום השחור מכיל נוגדי חמצון, המסייעים להגן על התאים מפני נזק שנגרם על ידי רדיקלים חופשיים
חומצות שומן בריאות: הוא מכיל חומצות שומן בלתי רוויות, החיוניות לבריאות הלב וכלי הדם יש לאחסן את השומשום השחור במקום קריר ויבש, הרחק מאור שמש ישיר, כדי לשמור על טריותו וטעמו
עשוי מרכיבים טבעיים
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים