רוטב בולגוגי לבשר קוראני
Beksul Korean Bulgogi Sauce
רוטב בולגוגי הוא אחד מעמודי התווך של המטבח הקוריאני, ומהווה מרינדה ייחודית שמסבה לבשר טעמים עמוקים ומרקם נימוח
הוא מאופיין בשילוב מנצח של מתיקות עדינה ומליחות מאוזנת, עם נגיעות אומאמי עשירות ותוספת ארומטית של שום וג'ינג'ר
הרוטב הזה לא רק מעניק לבשר טעם בלתי נשכח, אלא גם פועל לריכוכו, מה שהופך אותו לעסיסי וקל ללעיסה
אופן הכנת הבשר עם רוטב בולגוגי
בחירת הבשר ופריסתו: בחרו נתחי בקר דקים, כמו אנטרקוט או סינטה, ופרסו אותם דק במיוחד
השרייה במרינדה: הניחו את הבשר בקערה, צפו אותו בנדיבות ברוטב בולגוגי והשרו במקרר למשך 30 דקות לפחות (עדיף יותר)
שיטות בישול
על מחבת/ווק: צלו את הבשר בכמה נגלות קטנות על אש גבוהה עד להשחמה
על הגריל: צלו את פרוסות הבשר על גריל לוהט עד לסימני צלייה יפים
הגשה
הגישו את הבולגוגי עם אורז לבן חם, קימצ'י וירקות טריים
תוצרת קוריאה