שיכר שזיפים TOA
Plum wine Umeshu
שיכר שזיפים, הידוע בדרך כלל כ-"אומשו" (Umeshu) ביפן, הוא משקה אלכוהולי מתוק-חמוץ בעל היסטוריה ארוכה ועשירה, בעיקר במזרח אסיה
מקורו של המשקה נטוע בסין העתיקה, שם פותחו שיטות לשימור שזיפים ירוקים, והוא הגיע ליפן לפני למעלה מ-1,000 שנים
המשקה היפני המסורתי אינו "יין" במובן הקלאסי של תסיסת פירות, אלא ליקר המופק על ידי השריית שזיפים ירוקים (Ume - למרות שמכונים שזיפים, הם קרובים יותר למשמשים) בכהל מזוקק (כמו שוצ'ו או סאקה) יחד עם סוכר
תהליך ההשריה הארוך (לרוב חודשים ואף שנים) מאפשר לטעמים העשירים של הפרי להשתחרר אל הנוזל, וליצור משקה מרענן, ארומטי ובעל מתיקות מאוזנת
הוא נצרך באופן מסורתי גם בשל סגולותיו הרפואיות לכאורה, כמו סיוע לעיכול והקלה על עייפות
הוא נצרך הן כמשקה ליווי לארוחות והן כמשקה קינוח
הוא מוגש בדרך כלל צונן ומתאים לכל מנה
10.5% אלכוהול
אסורה מכירת משקאות חריפים למי שטרם מלאו לו 18