ראשי    אודות      תקנון      מעקב הזמנות      צור קשר משלוחים חינם בקנייה מעל 299 ₪
לייעוץ חינם והזמנות חייגו:
09-9516035

 

 

בשנים האחרונות, הגלידה הסינית הפכה לכוכבת עולה בנוף הקולינרי הישראלי. מה שהתחיל כחידוש אקזוטי במסעדות סיניות מובחרות, הפך לטרנד קולינרי שמושך חובבי גלידה מכל רחבי הארץ. אך האם אתם באמת מכירים את הגלידה הסינית האותנטית? 

בניגוד לגלידות המערביות אליהן הורגלנו, הגלידה הסינית מציעה חוויה קולינרית שונה לחלוטין - עם מרקמים גמישים וייחודיים, טעמים מפתיעים ותהליכי הכנה מסורתיים בני אלפי שנים. 

במאמר זה נצלול לעולם המרתק של הגלידות הסיניות, נכיר את ההיסטוריה העשירה שלהן, הסוגים והטעמים המיוחדים, ונגלה היכן ניתן למצוא גלידה סינית אותנטית בישראל.

 

שורשים עתיקים: ההיסטוריה של הגלידה הסינית

מעטים יודעים שהסינים היו בין הראשונים לפתח מעדני קרח מתוקים, עוד בתקופת שושלת טאנג (618-907 לספירה). 

בכתבים עתיקים מוזכרים קינוחי קרח מתוקים שהוגשו לקיסרים הסיניים, אשר הוכנו על ידי ערבוב שלג מההרים עם פירות, דבש ותבלינים אקזוטיים.

המסחר בדרך המשי השפיע רבות על התפתחות המתכונים. 

טכניקות חדשות ורכיבים מרחבי אסיה הגיעו לסין והתמזגו עם המסורות המקומיות. במהלך שושלת מינג (1368-1644), הסינים פיתחו שיטות מתקדמות לשימור קרח ולהכנת מעדני חלב קפואים, שהיוו את הבסיס למה שאנו מכירים היום כגלידה סינית.

הגעתה של הגלידה הסינית לישראל היא תופעה יחסית חדשה, שהתפתחה בעיקר בעשור האחרון עם הגידול בפופולריות של המטבח האסייתי האותנטי ופתיחתן של מסעדות סיניות מסורתיות יותר.
 

מה הופך את הגלידה הסינית למיוחדת כל כך?

בניגוד לגלידות המערביות העשירות בשמנת ובשומן חלב, הגלידה הסינית המסורתית מתבססת לרוב על בסיסים צמחיים - חלב אורז, חלב סויה או חלב קוקוס. 

זה מעניק לה מרקם שונה לחלוטין - גמיש יותר, לעיתים דביק במכוון, ופחות עשיר באוויר בהשוואה לגלידות איטלקיות.

תהליך ההכנה המסורתי של גלידה סינית מערב טכניקות ייחודיות, כמו הקפאה איטית תוך כדי עיבוד ידני של התערובת, שיוצר גבישי קרח עדינים יותר ומרקם חלק במיוחד. 

בנוסף, הסינים מקפידים על איזון טעמים - מתוק לצד מלוח, חמוץ או אפילו מריר, שיוצר חוויית טעם מורכבת ומפתיעה.

מבחינה תזונתית, הגלידה הסינית המסורתית מכילה לרוב פחות שומן ופחות סוכר מהמקבילות המערביות שלה, מה שהופך אותה לאופציה קלה יותר למי שמחפש קינוח מרענן אך פחות מכביד.
 

סוגי גלידות סיניות פופולריות

  • גלידת מוצ’י (Mochi Ice Cream) - כדורי אורז דביקים ממולאים בגלידה. אמנם מקורה ביפן, אך היא זכתה לפופולריות עצומה גם בסין ובכל רחבי אסיה. באתר שלנו תמצאו גלידות מוצ’י בטעמים מיוחדים, בטעם יוזו אקזוטי, או וניל קלאסי עם טוויסט אסייתי.

  • גלידת חלב אורז - גרסה קלה ועדינה המבוססת על חלב אורז, לעיתים עם תיבול של קינמון או ג’ינג’ר.

  • טעמים מסורתיים מסין - כמו שעועית אדומה מתוקה, תה ירוק (מאצ’ה) וליצ’י. ניתן למצוא חלק מהמרכיבים האלו בקטגוריית מוצרים מסין.


רוצים להכין גלידה סינית בבית? זה אפשרי!

אם התאהבתם בטעמים המיוחדים של הגלידה הסינית, תוכלו להכין גרסה פשוטה גם בבית:

מתכון בסיסי לגלידת חלב אורז סינית:

- 2 כוסות חלב אורז (ניתן לרכוש במרכולים אסייתיים או להכין בבית)

- 1/2 כוס סוכר קוקוס או דבש

- 1 כפית תמצית וניל

- 1/4 כפית מלח

- 1 כף עמילן אורז מעורבב ב-2 כפות מים

ערבבו את כל המרכיבים בסיר, בשלו על אש נמוכה תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה מעט. 

קררו היטב, והעבירו למכונת גלידה או לקופסה ועטפו בניילון נצמד כך שיגע בתערובת למניעת גבישי קרח. הקפיאו למשך 4-5 שעות, תוך כדי ערבוב כל שעה.

לוואריאציות שונות, הוסיפו אבקת תה ירוק (מאצ'ה), משחת שעועית אדומה מוכנה, או פירות טריים כמו מנגו או ליצ'י.
 

למה כדאי לנסות גלידה סינית?

מעבר לייחודיות בטעמים, הגלידה הסינית מביאה איתה מסורת ארוכת שנים. עבור חובבי קינוחים היא מציעה חוויה חדשה - גם במרקם, גם במרכיבים וגם באפשרות לשלב טעמים מפתיעים שלא תמצאו בגלידה רגילה.

היום, בזכות יבוא מזון אסייתי איכותי, ניתן ליהנות מהטעמים האלו גם בבית. ב"טבע מכל העולם" מחכה לכם מגוון רחב של גלידות אסייתיות ומוצרי קינוח מסין, כך שתוכלו לשחזר את החוויה הקולינרית במטבח שלכם, ולהכניס קצת מהמזרח הרחוק הישר אל המקפיא הביתי. 

אנו מאמינים שהדרך הטובה ביותר לחוות תרבות היא דרך הטעם. לכן, אנו מקפידים להביא אליכם את הרכיבים האותנטיים שיאפשרו לכם לשחזר את הקסם הזה במטבח שלכם.  בין אם אתם מחפשים חלב אורז איכותי כבסיס, משחת שעועית אדומה מסורתית, אבקת מאצ'ה או פירות אקזוטיים - אצלנו תמצאו את אבני הבניין לחוויה הסינית המושלמת.

בואו לבקר אותנו בחנות ולגלות עולם שלם של אפשרויות קולינריות.

להתייעצות מקצועית ניתן ליצור קשר במספר הטלפון: 09-9516035.


 

 

בשנים האחרונות, הגלידה הסינית הפכה לכוכבת עולה בנוף הקולינרי הישראלי. מה שהתחיל כחידוש אקזוטי במסעדות סיניות מובחרות, הפך לטרנד קולינרי שמושך חובבי גלידה מכל רחבי הארץ. אך האם אתם באמת מכירים את הגלידה הסינית האותנטית? 

בניגוד לגלידות המערביות אליהן הורגלנו, הגלידה הסינית מציעה חוויה קולינרית שונה לחלוטין - עם מרקמים גמישים וייחודיים, טעמים מפתיעים ותהליכי הכנה מסורתיים בני אלפי שנים. 

במאמר זה נצלול לעולם המרתק של הגלידות הסיניות, נכיר את ההיסטוריה העשירה שלהן, הסוגים והטעמים המיוחדים, ונגלה היכן ניתן למצוא גלידה סינית אותנטית בישראל.

 

שורשים עתיקים: ההיסטוריה של הגלידה הסינית

מעטים יודעים שהסינים היו בין הראשונים לפתח מעדני קרח מתוקים, עוד בתקופת שושלת טאנג (618-907 לספירה). 

בכתבים עתיקים מוזכרים קינוחי קרח מתוקים שהוגשו לקיסרים הסיניים, אשר הוכנו על ידי ערבוב שלג מההרים עם פירות, דבש ותבלינים אקזוטיים.

המסחר בדרך המשי השפיע רבות על התפתחות המתכונים. 

טכניקות חדשות ורכיבים מרחבי אסיה הגיעו לסין והתמזגו עם המסורות המקומיות. במהלך שושלת מינג (1368-1644), הסינים פיתחו שיטות מתקדמות לשימור קרח ולהכנת מעדני חלב קפואים, שהיוו את הבסיס למה שאנו מכירים היום כגלידה סינית.

הגעתה של הגלידה הסינית לישראל היא תופעה יחסית חדשה, שהתפתחה בעיקר בעשור האחרון עם הגידול בפופולריות של המטבח האסייתי האותנטי ופתיחתן של מסעדות סיניות מסורתיות יותר.
 

מה הופך את הגלידה הסינית למיוחדת כל כך?

בניגוד לגלידות המערביות העשירות בשמנת ובשומן חלב, הגלידה הסינית המסורתית מתבססת לרוב על בסיסים צמחיים - חלב אורז, חלב סויה או חלב קוקוס. 

זה מעניק לה מרקם שונה לחלוטין - גמיש יותר, לעיתים דביק במכוון, ופחות עשיר באוויר בהשוואה לגלידות איטלקיות.

תהליך ההכנה המסורתי של גלידה סינית מערב טכניקות ייחודיות, כמו הקפאה איטית תוך כדי עיבוד ידני של התערובת, שיוצר גבישי קרח עדינים יותר ומרקם חלק במיוחד. 

בנוסף, הסינים מקפידים על איזון טעמים - מתוק לצד מלוח, חמוץ או אפילו מריר, שיוצר חוויית טעם מורכבת ומפתיעה.

מבחינה תזונתית, הגלידה הסינית המסורתית מכילה לרוב פחות שומן ופחות סוכר מהמקבילות המערביות שלה, מה שהופך אותה לאופציה קלה יותר למי שמחפש קינוח מרענן אך פחות מכביד.
 

סוגי גלידות סיניות פופולריות

  • גלידת מוצ’י (Mochi Ice Cream) - כדורי אורז דביקים ממולאים בגלידה. אמנם מקורה ביפן, אך היא זכתה לפופולריות עצומה גם בסין ובכל רחבי אסיה. באתר שלנו תמצאו גלידות מוצ’י בטעמים מיוחדים, בטעם יוזו אקזוטי, או וניל קלאסי עם טוויסט אסייתי.

  • גלידת חלב אורז - גרסה קלה ועדינה המבוססת על חלב אורז, לעיתים עם תיבול של קינמון או ג’ינג’ר.

  • טעמים מסורתיים מסין - כמו שעועית אדומה מתוקה, תה ירוק (מאצ’ה) וליצ’י. ניתן למצוא חלק מהמרכיבים האלו בקטגוריית מוצרים מסין.


רוצים להכין גלידה סינית בבית? זה אפשרי!

אם התאהבתם בטעמים המיוחדים של הגלידה הסינית, תוכלו להכין גרסה פשוטה גם בבית:

מתכון בסיסי לגלידת חלב אורז סינית:

- 2 כוסות חלב אורז (ניתן לרכוש במרכולים אסייתיים או להכין בבית)

- 1/2 כוס סוכר קוקוס או דבש

- 1 כפית תמצית וניל

- 1/4 כפית מלח

- 1 כף עמילן אורז מעורבב ב-2 כפות מים

ערבבו את כל המרכיבים בסיר, בשלו על אש נמוכה תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה מעט. 

קררו היטב, והעבירו למכונת גלידה או לקופסה ועטפו בניילון נצמד כך שיגע בתערובת למניעת גבישי קרח. הקפיאו למשך 4-5 שעות, תוך כדי ערבוב כל שעה.

לוואריאציות שונות, הוסיפו אבקת תה ירוק (מאצ'ה), משחת שעועית אדומה מוכנה, או פירות טריים כמו מנגו או ליצ'י.
 

למה כדאי לנסות גלידה סינית?

מעבר לייחודיות בטעמים, הגלידה הסינית מביאה איתה מסורת ארוכת שנים. עבור חובבי קינוחים היא מציעה חוויה חדשה - גם במרקם, גם במרכיבים וגם באפשרות לשלב טעמים מפתיעים שלא תמצאו בגלידה רגילה.

היום, בזכות יבוא מזון אסייתי איכותי, ניתן ליהנות מהטעמים האלו גם בבית. ב"טבע מכל העולם" מחכה לכם מגוון רחב של גלידות אסייתיות ומוצרי קינוח מסין, כך שתוכלו לשחזר את החוויה הקולינרית במטבח שלכם, ולהכניס קצת מהמזרח הרחוק הישר אל המקפיא הביתי. 

אנו מאמינים שהדרך הטובה ביותר לחוות תרבות היא דרך הטעם. לכן, אנו מקפידים להביא אליכם את הרכיבים האותנטיים שיאפשרו לכם לשחזר את הקסם הזה במטבח שלכם.  בין אם אתם מחפשים חלב אורז איכותי כבסיס, משחת שעועית אדומה מסורתית, אבקת מאצ'ה או פירות אקזוטיים - אצלנו תמצאו את אבני הבניין לחוויה הסינית המושלמת.

בואו לבקר אותנו בחנות ולגלות עולם שלם של אפשרויות קולינריות.

להתייעצות מקצועית ניתן ליצור קשר במספר הטלפון: 09-9516035.

יש לך שאלה? בוא נשוחח ב-WhatsApp
X סגור חלון



התחילו את ההרפתקאות הקולינריות שלכם וטעמו את החדשנות בכל ארוחה שאתם מכינים 

Cape Herb&Spice

תערובות התבלינים (Rubs) של Cape Herb & Spice הן תערובות תיבול שנוצרו במיוחד כדי לשפר את הטעמים הטבעיים של בשרים, עופות, דגים וירקות  
                             
 היכנסו למבחר המוצרים