טום יאם הוא מרק מפורסם מהמטבח התאילנדי שמתאפיין בטעם חמוץ חריף ("יאם" בתאילנדית מתייחס לפרופיל טעם חמוץ חריף). מרק טום יאם מכיל פיסות שלמות של שורשים ועשבי תיבול – עלי קפיר ליים, גבעולי למון גראס, פיסות גלאנגאל טרי – ומרכיבים נוספים כגון מיץ ליים, פלפלי צ'ילי ובצלצלי שאלוט. בגלל הקושי להשיג עלי קפיר ליים טריים ושורשי גלנגל מחוץ לתאילנד ולאסיה, נוצרו מחיות שמכילות מיצוי של מרכיבי הטעם החשובים של הטום יאם. מחית טום ים יכולה לשמש כבסיס לתבשילים בהם מעוניינים לקבל את הטעם של מרק הטום יאם, או כבסיס להכנת מרק טום יאם סמיך.